Отказвал да подпише договор за обществена поръчка за храната Синдикатът на служителите

...
Отказвал да подпише договор за обществена поръчка за храната Синдикатът на служителите
Коментари Харесай

Надзиратели бранят шефа на затворите от уволнение

Отказвал да подпише контракт за обществена поръчка за храната
Синдикатът на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) готви митинг поради готвеното уволняване на щефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " основен комисар Васил Миладинов, научи TrafficNews.

Правосъдният министър Данаил Кирилов разгласи в сряда, че до броени часове ще разпише заповед за освобождението на Миладинов, само че без да посочи претекстовете за това решение. Като една от вероятните аргументи бяха посочени неприятните условия в пандизите. Уволнението на шефа на пандизите обаче се отсрочи, тъй като се оказа, че той си е взел 14 дни болнични.

Неофициално измежду подчинените на Миладинов върви мълвата, че повода той да бъде отхвърлен е отводът му да подпише контракт за публичната поръчка за храната в пандизите. Също по този начин се твърди, че ден по-рано бил помолен непринудено да напусне, само че той отказал. В момента заместител на Миладинов е Ивайло Йорданов, а зам.- шефът Даниела Йорданова ще би трябвало да подпише въпросния контракт. Тя беше дясната ръка на Митко Димитров, някогашен дълготраен началник на пандизите, настояват още надзиратели.

" Служителите на пандизите ще изчакат да чуят претекстовете за уволнението на Миладинов. Тези аргументи, които бяха изтъкнати, главно поради неприятните условия в местата за лишени от независимост, не дават отговор на истината и не са основателни ".

Това сподели пред Trafficnews ръководителят на синдиката на пандизите Ивайло Григоров. От синдиката ще поддържат митинга на полицейските чиновници в петък и ще издигнат въпроса още веднъж към Министерството на правораздаването за същинските аргументи за уволнението на Миладинов.

По-рано през днешния ден от ССЗБ изпратиха писмо до правосъдния министър Данаил Кирилов. В него се желае отговор дали е издавана заповед за уволняване на шефа на пандизите Васил Миладинов и се упорства да бъдат показани претекстовете за вероятно такова решение.

" Непрозрачните планове по повод кадровата политика основават възприятие за съмнение и отчаяние от политическото управление. Те са в прорез с европейската просвета, модел и процедура ", пишат още от синдиката.

В друго писмо, също от през днешния ден, адресирано до заместника на Кирилов - отрасловия зам.-министър Николай Проданов, от синдиката питат дали е оказван политически и психически напън на Миладинов и дали е бил заставен самичък да подаде оставката си още предходната седмица, както и дали му е предлагано да остане, само че на по-ниска позиция.

" Имал ли е присъединяване Проданов в покупко-продажби и поръчки за назначението на нов съответен основен шеф на Групово дело “Изтърпяване на санкции “? Дали има интерес персонален или политически интерес за публичните поръчки? ", се пита още в писмото.

Работещите в пандизите припомнят на Проданов, че от назначението му досега не е дал отговор на нито един формален документ, подаден от тях. Те го упрекват и че не е извършил в период разпорежданията на предходния министър Цецка Цачева по повод уговорките към синдикатите.

Засега не е ясно по кое време ще бъде призован готвеният митинг в отбрана на Миладинов, само че съгласно уредниците в него ще вземат участие представители на всички затвори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР